שבועות שלי וגם מתכון לעוגה שווה
שבועות שלי,
חג שבועות תמיד מתחבר לי עם בגדים לבנים, פשטות ומאכלי חלב חגיגיים.
חג נאיבי בלי יומרות מיוחדות אבל עם הרבה רוגע ושלווה ששייכים קצת לארץ ישראל הטובה של פעם.
ארוחת חג לא יכולה להיות שלמה ללא קינוח (תכלס מבחינתי זה בעצם הדבר הכי חשוב ) - עוגת גבינה.
את עוגת הגבינה שלי אתן יכולות להכין יחד עם הבנות, היא קלה להכנה וטעימה מאודדדדד.
יש כאלה שיגידו עוד עוגת ביסקוויטים, אבל הניואנסים הקטנים הם אלה שהופכים את העוגה הזאת ללא פחות מממכרת (ראו הוזהרתם).
מוכנות ???
אז ככה.....
מצרכים:
חבילת פתי בר חום(שוקולד)
כפית נס קפה+ כוס מים רותחים
2 חבילות גבינת טוב טעם
250 גר' גבינה לבנה 3%-5%
2 שמנת מתוקה 32%
¼ כוס חלב
חבילת אינסטנט פודינג וניל
¾ כוס סוכר
מצרכים לציפוי :
100 מל' שמנת מתוקה 32%
100 גר שוקולד חלב
הכנה:
1.להמיס נס קפה עם מים רותחים בקערה
2.לטבול את הפתי בר אחד אחד בקפה ולסדר על תבנית פיירקס גדולה.
3.לערבב את הגבינות עם 1/2 כוס סוכר עד התאחדות מוחלטת.
4.להקציף שמנת מתוקה עם חלב, אינסטנט פודינג ויתרת הסוכר.
(טיפ קטן, לצקת קודם את השמנת והחלב ואז להוסיף את הסוכר והפודינג. כך אבקת האינסטנט לא תישאר בתחתית בקערה)
- לקפל את תערובת הגבינות לקצפת ולצקת על הביסקוויטים המסודרים בתבנית.
- להכניס לקרור של כמה שעות להתייצבות.
ציפוי
- לבשל שמנת מתוקה עד רתיחה ולכבות את האש. להכניס את השוקולד ולערבב עד המסה מוחלטת וקבלת מסה אחידה. (לא להיבהל זה לוקח כמה דקות עד שמקבלים קרם יפה ואחיד)
- לצקת את השוקולד על העוגה.
(כדי להגיע לציפוי חלק ויפה צריך לשפוך את כל התערובת בבת אחת ולהטות את התבנית לכל הכיוונים עד כיסוי מלא. לא להשתמש בשום כלי עזר למריחה, אחרת יישארו סימנים).
- להכניס לעוד שעה למקרר להתייצבות.
זהו,
עכשיו מה שנשאר זה להתאפק לא לאכול עד סוף ארוחת החג, להיות נחמדים ולחלוק עם כולם. כי תכלס זה אחד החלקים היותר קשים.
חג שמח לכולנו
השמלות הלבנות שלנו מחכות לכן כאן
Leave a comment